Top 5 mooiste serietitles

HomelandEen title sequence is de pregenerique van een film. Ofwel het intro van een film waarin acteurs, regisseur, cameraman, sounddesigner, editor en de producent worden genoemd.Op de website www.watchthetitles.com staan heel veel prachtige filmtitle sequences.

De filmtitle sequences laat ik even voor wat ze zijn, maar mijn favoriete title sequences van series wil ik graag met jullie delen. In willekeurige volgorde:

 

True Detective

Naast het feit dat het eerste seizoen van True Detective een prachtige serie is die tot op het bot raakt, mag ook de title sequence er zijn. True detective is een serie met adembenemende shots, sounddesign, montage en acteerwerk door oa Woody Harrelson en Matthew McConaughey. De verstilling, de tijdspanne en de gruwelen van het verhaal: wederom waardig HBO werk. De title sequence bereidt het gemoed alvast goed voor.

 

True Blood

True Blood is een serie over een wereld waarin mensen en vampiers samenleven en gaat inmiddels het 7de seizoen in. Ook HBO trouwens. De serie is niet helemaal mijn ding, maar het eerste seizoen was geinig. Het  footage dat gebruikt wordt in de title sequence straalt verval uit, laat de hardheid van de natuur én door middels van time lapses de vergankelijkheid van het leven zien.

 

Nip Tuck

Een title sequence die me nog steeds kan boeien. De levensechte poppen refereren natuurlijk aan de plastisch chirurgische winkel van Sean en Christian en aan de veronderstelde mooie en ongeschonden wereld, wit en onschuldig lijkend, waarbij de rode streepjes in puurheid worden gekerfd.

 

Dexter

Een title sequence waarbij alles zo prachtig close up is gefilmd dat het spettert, pruttelt, knispert, duwt, trekt en de zintuigen raakt. Als vegetariër krijg ik van dat lapje vlees dat daar de pan in gaat elke keer vreselijke trek!

 

Homeland

Prachtige title sequence alleen al omdat de motivatie van Carrie Mathison erin verscholen ligt. De collageachtige samenstelling van beelden en sound zorgen voor een grimmige sfeer die geen vragen laat over het onderwerp. Serie 4 is in de maak. Homeland is afgeleid van de Israëlische serie Prisoners of war, die nóg beklemmender is.

Advertenties

One thought on “Top 5 mooiste serietitles

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s